lördag 20 december 2008

KnarkhatarenMorfintabletter från PakistanVarför är det aktuellt med att skriva om Pakistanska Morfintabletter? Vad har det med Sverige att göra? Jo, i början av 1970-talet överöstes Stockholm med 16 och 32 mg morfintabletter från Pakistan. Tabletterna var små, hårda och lätta att smuggla. "Pakistanska diplomater" smugglade in 100-tals kilo med hasch och de tog säkert med sig "Pakistantabbisar" av bara farten. Det pakistanska haschet var oftast av dålig kvalitet s.k. gummipak men det fanns också "guldpak" som hade guldfärg i reliefstämpeln. Inköpspriset på ett medelgott/halvdålig parti var 3 - 4 svkr/gr om man köpte 1 kg av pakistanerna. Köpte man 100 kg kunde priset landa på 0,50 - 1 kr/gr. Pakistanierna sålde även opium en bit in på sjuttiotalet.
Från 60-talet och framåt har Sverige varit av intresse för främmande länders knartransport och mördande av våra ungdomar. Hur många de har mördat är ju svårt att direkt bevisa men det är ett stort antal. Jag ska räkna upp ett antal betydelsefulla länder som direkt och indirekt varit inblandade i mördandet på svenska ungdomar under 60-70-talet.

Afganistan = Producent och exportör av råopium och handbakade afghankakor ( hacsh av mycket hög kvalitet som ofta möglade på ytan i lagringen och blev kallad mögelafgan. ) Även producent och exportör av morfinbas och heroin.

Pakistan = Producent och exportör av morfintabletter, hasch, opium. Även producent och exportör av morfinbas och heroin.

Nepal = Producent av svart hasch av extremt bra kvalitet.

Burma = Producent och exportör av opium av hög kvalitet.

Iran = Producent och exportör av det mesta i knarkväg. Främst morfinbas och heroin. Enorma mängder exporterades därifrån.

Turkiet = Producent och exportör av det mesta i knarkväg. På 60-talet hasch bl.a. "glasturk" som var hårt pressade , tunna haschkakor som smällde när man bröt av en bit. Turkiet exporterade även opium och T. var en förädlingsstation för morfinbas och heroin. Enorma mängder exporterades därifrån.

Makedonien = Producent och exportör av opium, morfinbas i mitten av 70-talet.

Libanon = Gigantisk producent och exportör av hasch, speciellt i mitten av 60-talet då Stockholm dränktes av libanesiskt hasch som såldes i kilovis bl.a. på Hötorget. 1 hekto kostade 250 svkr. Haschet kallades i folkmun "libb eller rö´libb". Rö´libben var fullproppad med lungförstörande olja. Det fanns många libanesika "mördare" runt Hötorget då.

Marocko = Gigantisk producent och exportör av hasch. Haschet kallades i folkmun "marre". Det är många hjärnor som blivit förstörda tack vare den exporten.

Nederländerna = Stor hamn betyder ett stort transitland för all slags knark. Förädling och tillverkning av amfetamin och likvärdiga kemikalier. Holland var tidigt inblandad i mördandet av våra ungdomar.

***
En idé är att åtala dessa länder och ställa dem inför rätta i någon internationell domstol och begära skadestånd.
Vem ska betala?
Naturligtvis ska regeringarna i dessa länder budgetera detta skadestånd. Dessa länders regeringar har inte gjort allt i sin makt för att stoppa produktion och export av knark. Jag skulle vilja se ett skadestånd till alla Sveriges invånare på 100.000 svkr per/person. Hur dessa länder ska budgetera och betala summan är deras problem. Vårt problem blir att fördela summan rättvist till alla drabbade. ( Obs! Alla är drabbade. )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar